Da var det et lykketreff at jeg tilfeldigvis kom over fersk sitrongress på Coop! Jeg elsker smaken av sitrongress, chilli , ingefær og kokosmelk og for noen år siden lærte min kjære venninne Jenny meg å lage verdens beste Thaisuppe basert på nettopp disse ingrediensene.
Suppen kan lages både med laks og kylling og sikkert også andre ting. Begge deler er veldig godt :-)
Du trenger:
Til 4 pers
2 fedd hvitløk
1 SS revet ingefær
1 chilli
1 dl hakket charlottløk
3 limegress ( bankes til saften kommer ut)
Limeblad ( kna de litt)
Her har jeg kuttet alt klart og banket limegresset. Det var dessverre ikke limeblad å oppdrive her i Hammerfest så det hoppet jeg over.
Putt alt i en kjele med olje. Det skal varmes - IKKE stekes! Etter noen minutter er det klart. Tilsett 1 buljong terning bladet med 3 dl vann.
Jeg brukte hønsebuljong men har tidligere brukt det jeg fant i skapet.
Ha deretter i 2 bokser med kokosmelk.
Her er det brukt en light versjon - syns faktisk suppa ble litt tam så neste gang går jeg "all In"!
Nå begynner det å lukte godt på kjøkkenet :-)
Suppa skal nå stå på lav varme i 20-45 min. Alt ettersom hvor god tid du har. Den skal sydes og ikke koke!
Underveis tilsetter du ca 3 SS fiskesaus. Husk å smake mellom hver skje! En gang endte suppa mi opp med å smake bare fiskesaus og det var ikke godt!
Mange varianter på markedet.
Mens suppa står å godgjør seg så kan du bruke tiden på å kutte opp grønnsaker og fisk eller kylling. Også er det godt å koke litt ris i tillegg.
Jeg brukte paprika, champinjong og sukkererter.
2 stk kyllingfilet.
Tilsett fisk eller kylling i små terninger helt om slutten. Skru opp varmen og la det stå i ca 5 min.
Tilsett grønnsakene helt på slutten. Disse skal være sprø når suppa blir servert!
1 SS pianøttsmør kan blandes inn til slutt.
Da er det bare å si bon appetitt!
Dette så godt ut! :)
SvarSlett