tirsdag 28. mai 2013

Thai yum yum

I helgen begynte jeg å kjenne den velkjente følelsen av sliten i kroppen , vondt i muskler og ledd og en snikende tett nese. Typisk vår forkjølelse med andre ord! 
Da var det et lykketreff at jeg tilfeldigvis kom over fersk sitrongress på Coop! Jeg elsker smaken av sitrongress, chilli , ingefær og kokosmelk og for noen år siden lærte min kjære venninne Jenny meg å lage verdens beste Thaisuppe basert på nettopp disse ingrediensene. 
Suppen kan lages både med laks og kylling og sikkert også andre ting. Begge deler er veldig godt :-) 

Du trenger: 
Til 4 pers 
2 fedd hvitløk
1 SS revet ingefær
1 chilli
1 dl hakket charlottløk
3 limegress ( bankes til saften kommer ut)
Limeblad ( kna de litt)  




Her har jeg kuttet alt klart og banket limegresset. Det var dessverre ikke limeblad å oppdrive her i Hammerfest så det hoppet jeg over. 




Putt alt i en kjele med olje. Det skal varmes - IKKE stekes! Etter noen minutter er det klart. Tilsett 1 buljong terning bladet med 3 dl vann. 



Jeg brukte hønsebuljong men har tidligere brukt det jeg fant i skapet. 

Ha deretter i 2 bokser med kokosmelk. 



Her er det brukt en light versjon - syns faktisk suppa ble litt tam så neste gang går jeg "all In"!

Nå begynner det å lukte godt på kjøkkenet :-)



Og når det lukter godt får jeg besøk av denne karen :-)

Suppa skal nå stå på lav varme i 20-45 min. Alt ettersom hvor god tid du har. Den skal sydes og ikke koke! 
 
Underveis tilsetter du ca 3 SS fiskesaus. Husk å smake mellom hver skje! En gang endte suppa mi opp med å smake bare fiskesaus og det var ikke godt! 


Mange varianter på markedet.

Mens suppa står å godgjør seg så kan du bruke tiden på å kutte opp grønnsaker og fisk eller kylling. Også er det godt å koke litt ris i tillegg.



Jeg brukte paprika, champinjong og sukkererter.

2 stk kyllingfilet.

Tilsett fisk eller kylling i små terninger helt om slutten. Skru opp varmen og la det stå i ca 5 min. 

Tilsett grønnsakene helt på slutten. Disse skal være sprø når suppa blir servert!

1 SS pianøttsmør kan blandes inn til slutt.





Da er det bare å si bon appetitt! 
 

1 kommentar: